Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Elevii ruși și indieni i-au prezentat lui Putin invențiile lor

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в форуме "Доброволец России"
Президент РФ В. Путин принял участие в форуме Доброволец России - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii ruși și indieni i-au prezentat președintelui rus, Vladimir Putin, invențiile lor în cadrul unui proiect educațional la Centrul Sirius.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Elevii din Rusia și India i-au prezentat președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, la centrul educațional “Sirius”, o serie de invenții, între care o sursă unică de energie nucleară ecologică și un sistem robotizat de monitorizare a plantațiilor de ceai.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Vladimir Putin a explicat cum a reușit Federația Rusă să evite recesiunea
Joi, șeful statului a luat cunoștință de proiectele elevilor ruși și indieni care participă la programul internațional Școala de Proiecte ruso-indiene „Mari provocări în domeniul dezvoltării durabile”. Programul se desfășoară la centrul educațional „Sirius”. Un participant indian la program i-a povestit președintelui rus despre un proiect de energie nucleară ecologic.

"Cooperăm foarte strâns cu India în acest domeniu", a spus Putin, menționând că nu este vorba doar de construcții, ci și de pregătirea cadrelor pentru industria nucleară indiană.

„Dacă asta vă place vouă și altor tineri din India, asemenea vouă, cred că aceasta este una dintre direcții prioritare ale cooperării noastre”, a spus președintele Federației Ruse.

El a subliniat că India este o țară mare, iar sursele de energie nepoluante sunt extrem de importante pentru ea.

Un participant rus la program i-a povestit lui Putin despre un sistem robotizat de monitorizare a plantațiilor de ceai. Roboții colectează informații, transferă date în cloud. După analizarea datelor, un alt robot-executor este trimis direct la plantații pentru fertilizarea solului, distrugerea dăunătorilor sau recoltare.

La program participă 25 de elevi indieni și 25 de elevi ruși care dezvoltă proiecte de cercetare și inginerie în cinci domenii.

Fluxul de știri
0