Serviciul Fiscal: Acumulări la Buget mai mari decât în 2018

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Fiscul raportează o creștere de peste un miliard de lei a acumulărilor la Buget, comparativ cu anul trecut. Cel mai mult au crescut încasările din asigurările obligatorii de asistență medicală.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Veniturile administrate de Serviciul Fiscal de Stat sunt cu peste un miliard de lei mai mari anul acesta, comparativ cu primele șapte luni ale anului 2018.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Dezvăluirea unui parlamentar: De ce deputații au mers la muncă în prima zi de vacanță

Instituția raportează o creștere cu 4,7% a veniturilor la Bugetul public în ianuarie -  iulie 2019.

Cea mai mare creștere a veniturilor, de 19% (425 de milioane de lei), au avut-o fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală.

Reamintim că Ministerul Finanțelor a calculat că fosta guvernare a lăsat un deficit bugetar de patru miliarde de lei, iar deputații urmează să adopte la mijlocul lunii august, într-o ședință extraordinară, o serie de rectificări la Buget.  

Aproximativ 22,4 miliarde de lei au fost acumulate la Bugetul public în primele șapte luni ale anului curent, potrivit anunțului făcut de Serviciul Fiscal vineri, 2 august.

La cele patru componente ale Bugetului public național au fost încasate:

  • Bugetul de stat: 9,8 miliarde de lei, cu 204,1 milioane de lei mai mult față de ianuarie – iulie 2018;
  • Bugetele locale: 2,3 miliarde de lei, cu 2,6 milioane de lei mai mult față de ianuarie – iulie 2018;
  • Bugetul asigurărilor sociale: 7,6 miliarde de lei, cu 373,7 milioane lei mai mult comparativ cu ianuarie – iulie 2018;
  • Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală: 2,7 miliarde de lei, cu 425,2 milioane de lei mai mult față de ianuarie – iulie 2018, creșterea fiind de 19%.
Fluxul de știri
0