Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ger de crapă pietrele: Iată cum va fi vremea în această dimineață și pe parcursul zilei

© Sputnik / Юрий Шестопалов / Accesați arhiva multimediaАномальные морозы в Югре
Аномальные морозы в Югре - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi dimineața avem geruri de -7 grade Celsius în nordul țării, de -6 în centru și de -5 în raioanele de sud ale Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Meteorologii spun că peste zi temperatura aerului va crește simțitor: până la +8 grade Celsius în sudul țării și +7 și +6 în centrul și nordul Republicii Moldova.  

Potrivit site-ului Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi presiunea atmosferică va fi înaltă, iar vântul va bate cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

Ion Șalaru - Sputnik Moldova
Avem suficiente rezerve de apă potabilă în Moldova? Avertismentul specialiștilor

Meteorologii nu prevăd precipitații, cerul fiind senin pe parcursul întregii zile.

În zilele următoare, vineri și sâmbătă, vom avea cam aceleași valori termice ca și cele de astăzi, doar duminică vom avea ploi în toate regiunile țării.

Vom menționa că astăzi nu avem totuși cele mai joase temperaturi înregistrate vreo dată în ziua de 5 decembrie. În perioada în care meteorologii au monitorizat temperaturile pe teritoriul actualei Republic Moldova, din anii 1886 până în anul în care suntem astăzi, cea mai joasă temperatură a fost înregistrată în anul 1896: -13 grade Celsius, iar cea mai înaltă în 1985: +16,3 grade Celsius.  

Fluxul de știri
0