Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va pleca sau nu din țară Vlad Filat: Declarațiile fostului premier

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Vlad Filat a declarat că mai mulți oameni din anturajul lui i-au sugerat să plece din țară pentru a fi în siguranță.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Vlad Filat a declarat în cadrul unei conferinței de presă că, chiar dacă nu mai stă după gratii, încă nu are sentimentul de libertate. Fostul premier a precizat că cel mai mult și-a dorit să meargă acasă, la părinți. Totodată, fostul oficial a precizat că nu intenționează să plece din țară și că poate să răspundă pentru toate lucrurile care i se incriminează. 

”Ieri am vrut să îmi văd părinţii. Am sperat să se bucure. Îmi pare rău că nu au reuşit pentru că s-a început... Eu încă nu am sentiment de libertate, pentru că în societate nu există o înţelegere a actului judecătoresc”, a precizat Vlad Filat. 

Vlad Filat a precizat că mai mulți oameni din anturajul lui i-au sugerat să plece din țară sugerând că lucrurile sunt imprevizibile în Moldova. Fostul premier nu a precizat însă cine i-a dat acest sfat.  

”Știți care a fost cea mai insistent sfat din partea apropiaților mei în raport cu mine? Să plec cât mai repede din țară. Nu am făcut asta nici acum 4 ani și nu o să o fac nici acum. Nu sunt un laș și pot să răspund pentru tot. Oare de ce mi se transmite atât de intensiv acest mesaj?”, a precizat Vlad Filat. 

Vlad Flat s-a referit și la decizia de a o elibera din funcție pe șefa Agenției Naționale a Penitenciarelor imediat după ce instanța de judecată a decis eliberarea sa. 

”Eu regret imens că din cauza mea unii trebuie să sufere”, a precizat Filat. 

Avocații fostului premier s-au referit și la declarațiilor unor oficiali care pledează pentru contestarea deciziei de eliberare condiționată a lui Vlad Filat. 

”Mulți funcționari pledează pentru contestarea acestei încheieri. S-a primit o situație când comisia a decis și în termen de până la 5 zile administrația penitenciarului este obligată să transmită decizia în instanță. Acum când unii reprezentanți ai puterii de stat declară că decizia este ilegală, reprezentanții instituțiilor penitenciare vor fi impuși să conteste decizia. Noi constatăm o stare în care puterea va trece un test al independenței”, a declarat avocatul, Ion Vâzdoagă. 

Vlad Filat a fost eliberat „condiționat, înainte de termen” în data de 3 decembrie, conform deciziei Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care a făcut trimitere la articolul 91 din Codul Penal.

Fluxul de știri
0