Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără scrupule: Cum a reușit o contabilă din Edineț să fure de la stat 2 milioane de lei

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie în vârstă de 61 de ani a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru că a prejudiciat statul cu peste două milioane de lei.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. O fostă contabilă din orașul Edineț își va petrece următorii zece ani după gratii pentru că a delapidat fonduri publice de peste 2 milioane de lei în perioada 2013-2017. Decizia a fost luată de instanța de judecată, la solicitarea Procuraturii Edineț. 

furt - Sputnik Moldova
Societate
Culmea hoției: Un bărbat din Bălți a comis un furt chiar în secția de poliție

Oamenii legii susțin că femeia a devenit contabilă a Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Edineț în 2013, iar suma fabuloasă care a fost însușită trebuia să fie transferată în contul special al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Anchetatorii susțin că femeia a delapidat de la 300 de mii de lei până la 500 de mii, în fiecare an. Ea încasa banii de la beneficiarii serviciilor prestate de ANSA, le oferea certificatele solicitate, dar sumele primite nu erau depuse la bancă, în contul statului, ci în buzunarul contabilei.

Totul a ieșit la iveală în 2018, după ce în fruntea ANSA a ajuns un nou cănducător, care a sesizat Direcția teritorială de inspectare financiară Bălți din subordinea Ministerului Finanțelor.

Sentința a fost pronunțată de magistrați în lipsa inculpatei, care este de negăsit și a fost anunțată în căutare internațională.

Instanța de judecată a admis demersul procurorilor și a dispus încasarea sumei prejudiciate de peste 2 milioane lei de la inculpată. Anterior, la demersul procurorilor, a fost aplicat sechestru asupra bunurilor imobile deținute de fosta contabilă ANSA, ceea ce a făcut posibilă recuperarea a peste 45.000 lei în contul statului.

Fluxul de știri
0