Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii deputați nu vor mai primi salarii și indemnizații: Vezi cine sunt aceștia

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Permanent au introdus modificări în Hotărârea privind statutul de funcții de demnitate publică a Parlamentului, care prevede suspendarea plăților salariale pentru anumiți deputați.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Deputații care vor lipsi nemotivat de la ședințe riscă să nu mai primească salarii sau indemnizații, anunță serviciul de presă al Parlamentului.

Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova
Politică
Ping-pong de replici dure în Parlament: Ce nu au putut împărți deputații

Potrivit modificărilor operate la Hotărârea privind statutul de funcții de demnitate publică a Parlamentului, la structura cabinetelor persoanelor cu funcții de demnitate publică în Parlament și la asigurarearea materială a deputaților și a personalului din cabinete, „aflarea deputatului în arest la domiciliu sau arest preventiv conduce de asemenea la suspendarea de drept a achitării plăților salariale și a altor indemnizații”.

Guvernul Chicu și-a desemnat reprezentanții în Parlament și la Curtea Constituțională>>>

Potrivit informațiilorplățile vor fi reluate numai după ce deputatul revine la ședințe sau îi este revocat arestul. În cazul în care deputatul este scos de sub urmărire pendală sau achitat printr-o hotărâre judecătorească definitivă, deputatului i se compensează toate plățile salariale, suspendate de drept.

Modificările au fost introduse la propunerea Comisiei juridice pentru numiri și imunități, prin dispoziția Președintelui Parlamentului.

Fluxul de știri
0