Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlad Filat iese la rampă: Va susține o conferință de presă la ora 15:00

© Sputnik / Captură privesc.euVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul premier Vlad Filat va susține astăzi o conferință de presă. Acesta nu a anunțat care vor fi subiectele abordate.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Vlad Filat revine în vizorul opiniei publice. A doua zi după ce a fost eliberat din detenție, fostul premier a anunțat că va susține o conferință de presă. Aceasta ar urma să aibă loc la ora 15:00. Deocamdată nu se cunoaște care sunt subiectele despre care va vorbi Vlad Filat. 

Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Unde s-a dus Vlad Filat după ce a fost eliberat din penitenciar

Vlad Filat a fost eliberat „condiționat, înainte de termen” în data de 3 decembrie, conform deciziei Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care a făcut trimitere la articolul 91 din Codul Penal.

Ex-premierul, reţinut pe 15 octombrie 2015, imediat după ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat, a fost condamnat, pe 27 iunie 2016, la 9 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat în seara de 3 decembrie, la un briefing, că are mai multe suspiciuni că eliberarea lui Vlad Filat a fost făcută cu grave încălcări ale legislației.

Ministrul Justiției a declarat că-i va cere explicații conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor cu referire la temeiul expedierii demersului de eliberare a fostului premier, pentru a vedea dacă acesta este suficient de întemeiat și dacă încheierea a fost pronunțată conform prevederilor legale.

Fluxul de știri
0