Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlad Filat a vorbit pentru prima dată despre condițiile în care a stat după gratii

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Vlad Filat a vorbit pentru prima dată despre condițiile ”degradante” și ”inumane” în care și-a ispășit pedeapsa în Penitenciarul numărul 13.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Fostul premier Vlad Filat a vorbit pentru prima dată despre condițiile în care a fost deținut. Acesta a precizat că nu dorește nimănui să stea în condițiile în care a stat el 50 de luni. La fel, fostul oficial a precizat că și-a creat condiții mai bune în celulă din sursele financiare proprii. 

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Societate
Va pleca sau nu din țară Vlad Filat: Declarațiile fostului premier

”Dacă și s-a făcut ceva, am făcut eu din sursele proprii și prin contribuție personală. Eu nu știu ce înțelegeți prin termenul de condiții și lipsă de condiții. Însăși Penitenciarul numărul 13 este calificat de toate rapoartele internaționale ca fiind un loc în care sunt încălcate drepturile elementare ale omului. Este vorba de 8 metri pătrați, veceul și așa mai departe… nu cred că asta vă interesează. Sunt o mulțime de factori în care se află un deținut. Eu nu doresc nimănui să se afle în oricare celulă din penitenciarul numărul 13, nici măcar pentru o zi”, a precizat fostul premier.

Vlad Filat a fost eliberat „condiționat, înainte de termen” în data de 3 decembrie, conform deciziei Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care a făcut trimitere la articolul 91 din Codul Penal.

Fluxul de știri
0