Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul modul SputnikPro în Moldova: Tendințe în presa online și abordarea „fake news”

© Sputnik / Miroslav RotariВ Молдове стартовал новый международный образовательный проект SputnikPro
В Молдове стартовал новый международный образовательный проект SputnikPro - Sputnik Moldova
Abonare
Programul modulului prevede organizarea unor master class-uri cu experți media: “Video, audio, infografică: jucăm după regulile online-ului” sau “Cum să abordăm corect un fake news”.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik invită jurnaliștii, bloggerii, angajații serviciilor de presă și conducătorii instituțiilor media să participe la un nou modul al proiectului educațional SputnikPro, dedicat prezentării multimedia a informației și nuanțelor activității cu știrile false (fake news).

Dmitri Kiselev - Sputnik Moldova
Rusia
Kiselev spune de ce Sputnik este lider în mai multe țări ale CSI și în Moldova

Programul modului prevede prezentarea unui master class “Video, audio, infografică: jucăm după regulile online-ului” al coordonatorilor proiectelor în domeniul online și new media, Mihail Konrad*, și un master class al corespondentului departamentului Economie al Agenției “Rossia Segodnia”, Irina Andreeva* *  – “Cum abordăm corect fake news-ul”.

Evenimentul va avea loc joi, 12 decembrie, ora 11:00, la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: Chișinău, bd. Ștefan Cel Mare 202, Kentford, etajul 4.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să completeze următorul formular (înregistrarea este deschisă până la data de 10.12.2019).

Participarea la master class este gratuită. Numărul locurilor este limitat (la atingerea numărului maxim de participanți, înregistrarea va fi stopată).

Informațiile suplimentare le puteți obține la numărul de telefon: +373 69 601 349 sau adresa electronica: promo@sputnik.md.

SputnikPro înseamnă o serie de master-class-uri unice ale celor mai buni manageri media și specialiști cu o vastă experiență în presă, fiind singurul program rusesc de asemenea amploare. Proiectul SputnikPro s-a desfășurat deja în 13 state ale lumii: din Armenia până în India, din Grecia până în China. Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 2000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți.

Sputnik Молдова удостоен Трофея ЮНЕСКО - Sputnik Moldova
Sputnik Moldova, premiat de UNESCO

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză. Sputnik este accesat de peste 60 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

* Coordonatorul proiectelor în domeniul online și new media, Mihail Konrad, și-a început cariera la postul de televiziune RT în anul 2008, unde a parcurs calea de le interpret simultan, până la șefia direcției new media.

Datorită activității echipei sale, în 2013 RT a devenit primul canal TV de știri care a reușit să acumuleze un miliard de vizualizări și un milion de abonați pe YouTube. În 2013 Mihail s-a alăturat echipei postului de televiziune Euronews, unde a coordonat dezvoltarea rețelei de canale de știri și educaționale pe YouTube, în 12 limbi. În decembrie 2013, Euronews a ocupat primul loc printre partenerii media în ceea ce privește audiența pe YouTube. Din 2014 activează la Agenția Internațională de Presă Rossia Segodnia, unde este responsabil de lansarea și dezvoltarea site-urilor, rețelelor de socializare și alte produse online cu brandul Sputnik, în 17 limbi. Supervizează o serie de proiecte de creare și distribuire a conținutului multimedia, video, fotografii, infografică.

** Corespondentul departamentului Economie al agenției Rossia Segodnia, Irina Andreeva a absolvit în 2001 Facultatea de Jurnalism al Universității de Stat din Moscova “Lomonosov”. În același an și-a început activitatea la Agenția RIA Novosti. În timp de 16 ani și-a schimbat în câteva rânduri în mod radical sfera de interese profesionale – de la subiecte sociale, până la cele economice. În ultimii trei ani este specializat în problemele sectorului agrar și macroeconomie

Fluxul de știri
0