Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul se întrunește în ședință: Ce vor aproba miniștrii

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAmbasadorii acreditați în Republica Moldova au fost invitați astăzi la Guvern, pentru un dialog cu prim-ministrul Ion Chicu la început de mandat. 2019-11-15
Ambasadorii acreditați în Republica Moldova au fost invitați astăzi la Guvern, pentru un dialog cu prim-ministrul Ion Chicu la început de mandat. 2019-11-15 - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, Cabinetul de miniștri urmează să desemneze reprezentanţii Guvernului în Parlament şi la Curtea Constituţională. Ce alte chestiuni sunt incluse pe ordinea de zi.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Cabinetul de Miniștri se întrunește astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt incluse 14 chestiuni, printre care desemnarea reprezentanților Guvernului în Parlament și la Curtea Constituțională.

Avion - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu: Degrabă vom avea două aeroporturi noi – iată unde și când

Tot în ședința de astăzi urmează să aprobe și să prezinte Parlamentului spre examinare, inițiativa legislativă care are ca obiect de reglementare modificarea prevederilor Legii cu privire la Procuratură.

Alexandru Tănase, despre noul procuror general: Nu va fi niciodată ”omul” cuiva>>>

Este vorba de modalitatea de numire a Procurorului General, precum și de modificarea normelor Codului electoral privind, în esență, posibilitatea demiterii Procurorului General pe calea referendumului republican. În acest sens, se propune alegerea și demiterea Procurorului General de către cetățeni, prin sufragiu universal, egal, secret, direct și liber exprimat.

Care sunt sugestiile investitorilor străini pentru Guvernul Chicu>>>

Tot astăzi, miniștrii vor iniția negocierile și vor aproba semnarea Memorandumului de înțelegere dintre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare cu privire la faza I a proiectului „Progresul cu privire la acoperirea universală cu servicii de sănătate în Moldova”.

Fluxul de știri
0