Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu: Degrabă vom avea două aeroporturi noi – iată unde și când

© Sputnik / Miroslav RotariAvion
Avion - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul dorește ca, într-un an, Republica Moldova să mai aibă două aeroporturi, – unul în partea de nord și altul în sud. Premierul Ion Chicu a spus că se contează pe investiții private.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Republica Moldova va avea două aeroporturi noi – unul în nordul țării și altul în regiunea de sud.

Aeroportul Internațional Liber Mărculești - Sputnik Moldova
Politică
Există sau ba armament la Aeroportul Mărculești: Deputații vor afla răspunsul - Video

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat, într-o emisiune tv, că acest fapt se va produce în anul 2020 sau la începutul anului 2021, potrivit tvrmoldova.md.

În partea de sud, un aeroport va fi construit la Ceadâr-Lunga, cel mai probabil, a precizat Ion Chicu.

Cât privește aeroportul din nord, sunt avute în vedere două posibilități: construcţia unui aeroport la Bălţi  sau reamenajarea și redeschiderea Aeroportului de la Mărculeşti, a explicat prim-ministrul.

Întrebat pe ce bani ar urma să fie construite cele doi nouă aeroporturi, Ion Chicu a răspuns că este avută în vedere posibilitatea atragerii unor investitori noi, privaţi.

„Vineri am avut o şedinţă cu specialiştii din domeniu, am făcut o inventariere. La Mărculeşti, dacă ar fi investiţii, ne-am descurca cu 17 sau 18 milioane de euro, pista este funcţională, dar amplasarea nu este tocmai reuşită. (...) Aeroportul din Bălţi are nevoie de mai multe investiţii, dar are o amplasare mai bună”, a menționat Ion Chicu.

Referitor la reîntoarcerea în gestiunea statului a Aeroportului Chişinău, Ion Chicu a spus că are „mari speranţe în Procuratura Generală”. Premierul a adăugat că în această vară ar fi fost ratate unele posibilităţi şi s-ar fi comis greşeli care au împiedicat avansarea în această chestiune.

În declarații anterioare pentru presă, Ion Chicu a dat asigurări că întoarcerea Aeroportului din Chișinău în gestiunea statului și anularea contractului de privatizare a Companiei „Air Moldova” sunt priorități ale Guvernului pe care-l conduce.

Fluxul de știri
0