Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vor fi plătite salariile restante lăsate în urmă de Guvernul Sandu: Anunțul lui Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu i-a cerut Ministerului de Finanțe să lichideze toate restanțele la plata salariilor pentru luna octombrie.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri, prim-ministrul a vorbit despre restanțele salariale care s-au înregistrat în sectorul bugetar încă în timpul mandatului Maiei Sandu. Ion Chicu i-a cerut ministrului de Finanțe, Serghei Pușcuța, să asigure efectuarea plăților pentru luna octombrie în cel mai scurt timp posibil.

„În urma unor carențe în activitatea Executivului din perioada anterioară, avem restanțe la achitarea salariilor în sectorul bugetar pentru luna octombrie. La ora 12:00, erau 1.525 de persoane din 64 de instituții publice care nu primiseră încă salariile pentru octombrie. Vreau să știu când finalizăm salarizarea”, a declarat Ion Chicu.

În replică, ministrul Serghei Pușcuța a declarat că în cel mult două zile toate restanțele la plata salariilor vor fi lichidate. 

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Unii deputați nu vor mai primi salarii și indemnizații: Vezi cine sunt aceștia

„Lucrăm intensiv cu instituțiile care au rămas fără salarii pentru a depăși situația. Finanțările sunt disponibile, mijloace financiare sunt mai mult decât suficiente. Credem că mâine sau, cel târziu, poimâine totul trebuie să fie achitat”, a menționat ministrul Finanțelor.

Tot în cadrul ședinței de astăzi șeful Executivului a subliniat importanța identificării infrastructurii pentru investiții în toate raioanele și precizat că intenționează să se întâlnească cu președinții consiliilor raionale alese în scrutinul din 20 octombrie pentru a purta discuții în acest sens.

„Am vorbit cu domnul ministru al Economiei, Anatol Usatîi, despre crearea platformelor industriale în fiecare centru raional. Știu că ați început să elaborați un plan în care sunt identificare spații unde am putea dezvolta aceste platforme industriale. Vă rog să avem finalizată această listă cât mai curând”, a declarat prim-ministrul.

Fluxul de știri
0