Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Astăzi va fi convocat Consiliul Suprem de Securitate: Subiectele care vor fi discutate

© Sputnik / Rodion ProcaPreședintele Igor Dodon
Președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat convocarea Consiliului Suprem de Securitate - pe agenda ședinței vor figura mai multe chestiuni: ”furtului miliardului”, securitatea energetică, Aeroportul Internațional Chișinău și scandalul interceptărilor.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Astăzi va fi convocat Consiliul Suprem de Securitate. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon după ședința de lucru cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Politică
Detalii de la Consiliul Superior de Securitate: Iată ce va urma

Principalul subiect care va fi discutate se referă la ”furtul miliardului”. Șeful statului a precizat că este interesat să afle poziția noului procuror general la acest subiect. Al doilea subiect ține de sectorul energetic. Dodon a precizat că nu există certitudinea în privința tranzitului de gaze prin Ucraina, iar scenariile de alternativă urmează să fie discutate în cadrul Consiliului.

Al treilea subiect se referă la Aeroportul Internațional Chișinău. La fel, urmează să fie pus în discuție scandalul interceptărilor. Președintele a anunțat că după ședință va fi organizată o conferință de presă pentru a anunța care vor fi deciziile luate.

Fluxul de știri
0