Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii de la Consiliul Superior de Securitate: Iată ce va urma

© Sputnik / Miroslav RotariDepuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt
Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței CSS au fost discutate mai multe subiecte de importanță majoră pentru cetățeni, inclusiv cu privire la furtul miliardului și uzurparea puterii în stat.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a oferit detalii cu privire la chestiunile discutate în cadrul ședinței Consiliului Superior de Securitate. Astfel, au fost inițiate noi cauze penale cu privire la furtul miliardului.

Șeful statului a anunțat după ședința CSS că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a explicat că există unele subiecte care au fost trecute cu vederea, în special cele care se referă la perioada 2012-2013, când se pregătea furtul miliardului.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon oferă detalii despre noul acord PSRM-ACUM - Video

Dodon a menționat că s-a pus sechestru pe unele active pentru a asigura restituirea banilor în bugetul de stat. De asemenea, în cadrul ședinței Banca Națională a Moldovei a anunțat membrii Consiliului despre vânzarea activelor băncilor care se află în proces de lichidare. Până la sfârșitul acestei săptămâni ar putea avea loc mai multe discuții separate cu factorii de decizie de la BNM şi alte persoane, a mai subliniat Dodon.

Un alt subiect de pe ordinea de zi a CSS s-a referit la dosarul uzurpării puterii de stat în Republica Moldova. Igor Dodon a declarat că actualmente nu poate oferi detalii pe acest caz pentru a nu prejudicia ancheta, iar informații noi vor fi, cel mai probabil, la sfârșitul lunii septembrie.

Membrii Consiliului au avut de examinat și ”procesului de înstrăinare a patrimoniului neutilizat din dotarea Armatei Naționale în perioada 2015-2016”.

Igor Dodon a afirmat că în acea perioadă au fost pornite urmăriri penale, dar acestea au fost încetate de către ”conducerea politică de atunci”.

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, ar putea oferi astăzi, după ședința Guvernului, informații suplimentare, inclusiv cu privire la eliberarea armamentului din dotarea Armatei către unele  persoane politice, la ordinul ministrului de atunci.

Alte subiecte discutate au fost asigurarea securității alimentare în instituțiile de învățământ, dar și proiectul Chișinău Arena.

Fluxul de știri
0