Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Puteți face asta doar până la sfârșitul lunii decembrie: Anunțul BNM

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei a anunțat la ce preț pot fi cumpărate luna aceasta monedele jubiliare și comemorative.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. BNM a anunțat prețul monedelor/ bancnotelor jubiliare şi comemorative și altor articole numismatice oferite spre vânzare, precizând însă că acest preț este valabil doar până în data de 31 decembrie 2019.

Instituția menționează totodată că aceste monede și articole numismatice, emise de Banca Națională a Moldovei, se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din RM.

Monede BNM - Sputnik Moldova
Societate
Leul moldovenesc își sărbătorește aniversarea: Monede noi lansate de BNM – Foto

De asemenea, prețul de comercializare a monedelor/ bancnotelor jubiliare şi comemorative și altor articole numismatice se stabilește în mod independent de băncile licențiate din RM, în mărime de până la trei la sută peste prețul stabilit de Banca Națională a Moldovei.

 Cel mai scump articol oferit spre vânzare de BNM este, de departe,  monedă comemorativă din seria „Evenimente istorice”, din aur, consacrată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Prețul stabilit este de 29 397 de lei.

La prețul de 13 171 de lei se vinde articolul din aur, tot din seria „Evenimente istorice”, consacrat împlinirii a 20 de ani de la introducerea monedei naționale în Republica Moldova.

Monedele din argint din seria ”Personalități” sunt oferite de BNM la prețuri ce variază între 310 și 692 de lei. Totodată, monedele din aur din această serie costă aproape șapte mii de lei. Și mai scumpă este moneda jubiliară din aur ”555 de ani de la urcarea pe tron a lui Ștefan cel Mare și Sfânt” - 13 018 lei.

Oferta BNM mai include monade jubiliare și comemorative din seriile ”Mănăstirile Moldovei”, ”Cartea Roșie a Republicii Moldova”, ”Sărbătorile, Cultura, Tradițiile Moldovei” etc.

Fluxul de știri
0