Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consiliul Suprem de Securitate, convocat de Dodon: 4 chestiuni pe ordinea de zi

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Igor Dodon a anunțat convocarea Consiliului Suprem de Securitate - pe agenda ședinței vor figura mai multe chestiuni: ”furtului miliardului”, securitatea energetică, Aeroportul Internațional Chișinău și scandalul interceptărilor.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. În această săptămână va fi convocat Consiliul Suprem de Securitate. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon după ședința de lucru cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

”Astăzi, în calitate de președinte al țării și al Consiliului Suprem de Securitate, am luat decizia să convoc Consiliul în noua componență, cu patru subiecte în ordinea de zi”, a anunțat Dodon.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon l-a numit în funcție pe noul procuror general al Republicii Moldova
Șeful statului a precizat că va fi vorba despre ”furtul miliardului”, precizând că este interesat să fie aflată poziția noului procuror general la acest subiect. Al doilea subiect ține de sectorul energetic. Dodon a precizat că nu există certitudinea în privința tranzitului de gaze prin Ucraina, iar scenariile de alternativă urmează a fi discutate în cadrul Consiliului.

Al treilea subiect vizează Aeroportul Internațional Chișinău. Totodată, urmează să fie pus în discuție scandalul interceptărilor.

Președintele a anunțat că ședința CSS va avea loc miercuri, 4 decembrie, iar după ședință va fi organizată o conferință de presă pentru a anunța care vor fi deciziile luate.

Fluxul de știri
0