Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Racheta hipersonică „Kinjal”, testată de Rusia

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaЗапуск новейших гиперзвуковых ракет "Кинжал"
Запуск новейших гиперзвуковых ракет Кинжал - Sputnik Moldova
Abonare
La jumătatea lunii noiembrie, o rachetă Kinjal a fost lansată dintr-un avion MiG-31K către o țintă dintr-un poligon din Republica Komi (Nord), relatează presa rusă.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Forțele armate ruse au testat pentru prima dată o rachetă hipersonică Kinjal (însemnând „pumnal” în limba rusă) în Arctica, relatează presa locală, care citează surse competente.

Complex de rachete „Topol” pe poligonul din Novosibirsk - Sputnik Moldova
Rusia
Lansarea rachetei intercontinentale „Topol” în regiunea Astrahan - Video

„Testele au avut loc la jumătatea lunii noiembrie. Racheta a fost lansată către o ţintă terestră situată în poligonul Pemboy (Republica Komi) dintr-o aeronavă MiG-31K”, a declarat o sursă din industria militară rusă, citată de Sputnik France

Potrivit unei alte surse, racheta a atins o viteză de Mach 10 (de 10 ori mai mare decât viteza sunetului).

Racheta hipersonică

Capabilă să zboare și să manevreze cu o viteză de 12240 km/h, rachetele hipersonice Kinjal pot lovi transportatori, distrugători și croaziere inamice.

În august, avioanele MiG-31K dotate cu rachete Kinjal au participat pentru prima dată la un spectacol aerian la Concursul internațional Aviadarts 2019.

Fluxul de știri
0