Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lansarea rachetei intercontinentale „Topol” în regiunea Astrahan - Video

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaComplex de rachete „Topol” pe poligonul din Novosibirsk
Complex de rachete „Topol” pe poligonul din Novosibirsk - Sputnik Moldova
Abonare
Racheta balistică intercontinentală „Topol” a atins ținta convențională de pe poligonul „Sarî-Șagan”, care se află în Kazahstan.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Postul de televiziune „Zvezda” a publicat un video cu lansarea și testare a rachetei balistice intercontinentale „Topol”. 

Работа лаборатории лазерных измерений в Институте систем обработки изображений РАН в Самаре - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia dezvoltă o nouă modalitate de transmitere a datelor prin atmosferă
Ministerul Apărării al Rusiei a comunicat că lansarea a fost efectuată de pe poligonul „Kapustin Yar”, regiunea Astrahan. Racheta a atins ținta convențională de pe poligonul „Sarî-Șagan”, care se află în Kazahstan.

„Topol” (conform clasificării NATO „Secera”, SS-25„ Sickle”) reprezintă un complex strategic mobil prevăzut cu o rachetă balistică intercontinentală РТ-2ПМ cu trei trepte, cu combustibil solid.

Începând cu anul 1993 și până în anul 2006, de pe cosmodromurile Plesețk și Svobodnîi (actualmente – Vostocinîi) au fost operate șapte lansări ale purtătoarelor de rachete „Start -1”, create pe baza rachetei „Topol”. Șase dintre cele șapte lansări s-au încheiat cu succes.

Fluxul de știri
0