Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Educației s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău: Despre ce au discutat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaМинистр образования Корнелиу Попович встретился с Послом РФ в Молдове Олегом Васнецовым
Министр образования Корнелиу Попович встретился с Послом РФ в Молдове Олегом Васнецовым - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Corneliu Popovici și Oleg Vasnețov au discutat despre cooperarea moldo-rusă în domeniile educației și cercetării. Ministrul Educației și ambasadorul rus s-au pronunțat pentru consolidarea colaborării dintre instituțiile de învățământ superior ale Republicii Moldova și Federației Ruse, prin implementarea unor programe de mobilitate academică. 

Памятник Пушкину  - Sputnik Moldova
In memoriam Aleksandr Pușkin: Cum se va desfășura Festivalul de Literatură Rusă

Diplomatul a remarcat necesitatea organizării unei ședințe comune a Consiliului Rectorilor din Republica Moldova și Federația Rusă. Cei doi oficiali au vorbit și despre punerea în aplicare a prevederilor Protocolului ședinței Mixte interguvernamentale pentru cooperare economică dintre Republica Moldova și Federația Rusă și restaurarea Casei-Muzeu ”Aleksandr Pușkin” din Chișinău.

Anterior, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a promis că va acorda un ajutor financiar pentru restaurarea Casei-muzeu din Chișinău a marelui poet rus. 

Fluxul de știri
0