Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Feerie în Capitală: Cum se vor desfășura sărbătorile de iarnă

© Sputnik / Miroslav RotariЁлка на площади Кишинева
Ёлка на площади Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Ore numărate au mai rămas până la inaugurarea bradului din centrul Chișinăului. Municipalitatea a pregătit un program vast de manifestări culturale cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Bradul din Piața Marii Adunări Naționale va fi inaugurat duminică, pe 1 decembrie, în prezența primarului capitalei, Ion Ceban. 

Programul cultural va începe la ora 17:00. Pe scena din centrul Chișinăului vor evolua mai multe colective artistice. 

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Cum vom trece frontiera moldo-română de Revelion: Anunțul autorităților

În aceeași zi, va fi inaugurat orășelul „Lumea copiilor” în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, iar în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, la ora 19:00, va fi deschis târgul „Christmas Village”.

Primăria Chișinău anunță că în perioada 2-24 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, copiii se vor putea distra la carusel și alte atracții care vor fi aduse în centrul capitalei. 

Mai mulți actori costumați în Moș Crăciuni și animatori vor fi prezenți în parcul de distracții pentru a asigura buna dispoziție a vizitatorilor. 

Târgul de Crăciun din acest an va fi organizat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, iar inaugurarea lui va avea loc pe 21 decembrie, la ora 17:00.

Праздничный городок у театра оперы и балета - Sputnik Moldova
Societate
Sărbătorile de iarnă: Ion Ceban spune câți brazi vom avea în centrul Capitalei - Video

Pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului pe stil nou, în Scuarul Catedralei va avea loc spectacolul folcloric „Clinchet de argint pe aripi de colind”, care va începe la ora 15:00 și va dura până la ora 20:00.

Ulterior, în scuarul Catedralei va avea loc un concert susținut de interpreți autohtoni de muzică populară și ușoară.

Pe 25 decembrie, de Crăciun pe stil nou, în Piața Marii Adunări Naționale se vor desfășura mai multe manifestări, iar pe 31 decembrie, la ora 19:00, va începe spectacolul „Feerie de Revelion”, care va fi urmat de un recital al formației „Tharmis”. 

La ora 23:45, președintele Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu și primaru capitalei Ion Ceban vor felicita locuitorii și oaspeții Chișinăului cu sărbătorile de iarnă. 

După miezul nopții, pe scenă va evolua formația „Zdob și Zdub”.

Pe 7 ianuarie 2019, de Crăciun pe stil vechi, în scuarul Catedralei va fi organizat Spectacolul cu genericul „Creștini, Crăciunul a sosit!”.

Preturile din Chișinău vor amenaja pomi de Crăciun și vor organiza activități cultural-artistice în fiecare dintre cele 5 sectoare ale capitalei.

Fluxul de știri
0