Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul are un nou vicepreședinte: Cine a fost numit în locul lui Ion Ceban

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul s-a reunit astăzi în ședință plenară. Pe ordinea de zi figurează două proiecte de hotărâre, inclusiv numirea unui vicepreședinte al Legislativului.

CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik.  Deputații l-au numit astăzi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului pe deputatul PSRM Vlad Batrâncea. Funcția a rămas vacantă după ce Ion Ceban și-a depus mandatul de vicepreședinte al Parlamentului, având în vedere că a devenit primar al Chișinăului, în urma alegerilor locale generale.

Președintele Igor Dodon și procurorul general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a declarat că de acum încolo Procuratura nu va mai face asta

”După plecarea din Parlament a domnului Ion Ceban, PSRM a venit cu propunerea de a alege un vicepreședinte al Parlamentului. S-a propus să fie ales Vlad Bătrâncea. Așa a decis PSRM, căruia îi revine această funcție”, a declarat speakerul Zinaida Greceanîi. 

Vlad Batrîncea are 38 de ani și este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din anul 2014. După numirea lui Batrâncea în funcția de vicepreședinte al Parlamentului, a devenit vacantă funcția de șef al fracțiunii PSRM. În locul lui Vlad Batrânea a fost ales deputatul socialist Corneliu Furculiță. 

Fluxul de știri
0