Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a declarat că de acum încolo Procuratura nu va mai face asta

© Photo : Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon și procurorul general, Alexandr Stoianoglo
Președintele Igor Dodon și procurorul general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a declarat în fața jurnaliștilor și a procurorilor că de acum încolo, odată cu instalarea noului procuror general, Procuratura nu va mi fi folosită ca bâtă la preluarea afacerilor de la businessmeni în favoarea celor de la putere.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. După ce l-a prezentat angajaților Procuraturii Generale pe noul șef al acestei instituții, Alexandr Stoianoglo, șeful statului a declarat în fața presei că procuratura nu va mai practica preluarea afacerilor în favoarea celor de la putere, așa cum s-a întâmplat în timpul guvernării democraților.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova
Politică
Mesajul noului procuror general, Alexandr Stoianoglo: Iată ce se va întâmpla de luni

"Până acum, venea cineva și scria o plângere la PCCOCS, la Procuratura Generală și, din tot felul de considerente, nu întotdeauna legale, se făceau show-uri cu mascați, se intra la agenții economici, care erau arestați. Cunoaștem cum fost guvernare, până în luna iunie anul curent, cum unii oameni de afaceri erau arestați și impuși să scrie businessul pe reprezentații PD (să le cedeze afacerile – n.n.)", a declarat Igor Dodon.

El a mai spus că până acum procuratura era un instrument de stoarcere a banilor din agenții economici.

"Procuratura nu trebuie să se ocupe de punerea la perete a agenților economici și să fie o bâtă a statului pentru interese de corupție. Avem Inspectoratul Fiscal care se ocupă de lucrul acesta. Asta înseamnă că Procuratura trebuie să se ocupe de investigarea crimelor, care sunt o mulțime, a cazurilor de corupție la nivel înalt, a conducerii statului, […] dar să nu să se ocupe de ceea cu ce s-a ocupat în ultimul timp. Procuratura era instrument de stoarcere a banilor din agenții economici", a mai spus șeful statului.

Fluxul de știri
0