Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vom prelua mai multe proiecte: Ion Ceban, despre vizita sa la Moscova

© Photo : Facebook / Ion CebanIon Ceban și Serghei Sobeanin
Ion Ceban și Serghei Sobeanin - Sputnik Moldova
Abonare
Înainte de a pleca de la Moscova, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a oferit un comentariu în exclusivitate pentru jurnaliștii Sputnik.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Specialiști din Rusia și Republica Moldova vor elabora o foaie de parcurs privind cooperarea dintre capitalele celor două state, a declarat pentru Sputnik Moldova primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

A avut loc întrevederea dintre Ceban și Sobianin: Cum va ajuta Moscova Chișinăul>>>

Potrivit acestuia, capitala rusă ar putea contribui de asemenea la restaurarea unui șir de obiective arhitecturale și să ne livreze tehnică de deszăpezire. În afară de aceasta, capitala Moldovei va prelua experiența unor orașe ale Federației Ruse precum Krasnodar, Kazan și Sankt Petersburg.

„Moscova are o experiență enormă. Capitala rusă este în topul orașelor privind soluțiile cu caracter urbanistic, începând cu securitatea și încheind cu turismul, infrastructura, transportul, soluțiile arhitecturale, condițiile de agrement. Am discutat cazuri reale. Ne-am înțeles că vom prelua mai multe proiecte, poate chiar platformele existente”, a menționat Ceban.

Primarul Chișinăului a subliniat că va fi elaborată o foaie de parcurs privind cooperarea pe diverse direcții între capitalele celor două țări. Ceban a menționat că specialiștii ambelor părți urmează să determine planul de acțiuni.

Șantier de construcție - Sputnik Moldova
Societate
Ce va apărea în locul șantierului de pe strada Calea Ieșilor, închis de primarul Ion Ceban

„Evident, am fost uluit de ceea ce a prezentat primarul Serghei Sobianin din punct de vedere al administrării electronice. Sunt integrate absolut toate dările de seamă: medicina, educația, transportul, securitatea”, a menționat Ion Ceban.

Totodată, primarul general s-a adresat omologului său moscovit cu rugămintea de a acorda ajutor la restaurarea unui șir de clădiri din Chișinău cu valoare istorică. În afară de aceasta, Ceban a solicitat ajutor privind tehnica de deszăpezire.

„Avem o mare nevoie de o astfel de tehnică. Nu reușim nici chiar fizic să o procurăm. Primarul Moscovei a promis că va examina problema”, a explicat edilul-șef al capitalei Republicii Moldova.

În cadrul vizitei sale la Moscova, Ion Ceban a avut o întrevedere și cu viceprim-ministrul Rusiei, Dmitri Kozak, în cadrul căreia cei doi au discutat despre cooperarea Chișinăului cu alte orașe din Federația Rusă.

„Kazan, Krasnodar, Sankt Petersburg. Totodată, vom elabora foile de parcurs și planurile concrete de acțiuni”, a specificat primarul Chișinăului.

Fluxul de știri
0