Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cutremurător: Cum au ajuns mai mulți copii din Moldova în sclavie sexuală

CC0 / Pixabay / Counselling / Девушка
Девушка - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe minore din Moldova au ajuns victime ale unei rețele de proxeneți, fiind obligate să se prostitueze la o vârstă fragedă.

CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Direcția de Poliție a municipiului Chișinău anunță că oamenii legii au reținut doi tineri de 22 de ani, suspectați de trafic de copii și exploatare sexuală. 

Anchetatorii români fac percheziții în casa lui Gheorghe Dinca  - Sputnik Moldova
Societate
Dezvăluiri explozive: Republica Moldova și România, pe harta rețelelor de prostituție

Operațiunea de reținere a avut loc după trei luni de investigații, timp în care anchetatorii i-au filat pe cei doi indivizi și au acumulat probe care ar demonstra vinovăția lor. 

Potrivit poliției, suspecții au racolat și obligat să se prostitueze cel puțin trei minore cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani din familii social-vulnerabile. Adolescentele erau cazate într-o locuință din Chișinău, unde prestau servicii sexuale contra plată, iar toți banii obținuți din această activitate ilegală ar fi ajuns la cei doi bănuiți. 

Cei doi suspecți au fost puși sub învinuire. La solicitarea procurorilor, unul dintre inculpați a fost plasat în arest preventiv pentru 30 zile, iar în privința celui de-al doilea instanța de judecată urmează să se pronunțe. Ei riscă până la 20 de ani de închisoare.

Fluxul de știri
0