Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sancțiuni pentru Aeroportul Chișinău? 30 de irakieni și un iranian, trimiși în Turcia

© Sputnik / Rodion ProcaAeroportul Internațional Chișinău
Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Treizeci de irakieni care țineau calea spre regiunea transnistreană și un iranian nu au fost lăsați să intre în țară, fiind trimiși în Turcia. Aeroportul Internațional Chișinău riscă o amendă pentru încălcarea regulilor de transportare în ţară a cetățenilor străini.

CHIȘINĂU, 28 nov - Sputnik. Un iranian și 30 de cetățeni ai Irakului, ajunși pe Aeroportul Internațional Chișinău, nu au fost lăsați de polițiștii de Frontieră să intre în țară. Aceștia au fost întorși în Turcia, țara din care au venit în Moldova.

În primul caz, este vorba despre un cetățean al Iranului de 41 de ani, venit în țară cu avionul ”Istanbul-Chișinău”. Acesta s-a prezentat la ghișeul de control pe 27 noiembrie, ora 17:40, legitimându-se cu un pașaportului francez, care nu-i aparținea.

Polițiștii de frontieră nu au autorizat trecerea frontierei de stat, iar cu următoarea cursă cetățeanul iranian a fost reîntors în Turcia. Documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare.

Cel de-al doilea caz, a avut loc pe 25 noiembrie, la ora 17:25, când 30 de cetățeni ai Irakului, printre care 19 bărbați, șapte femei și patru minori, au încercat să intre în țară. Aceștia au venit în țară cu avionul Istanbul-Chișinău, gestionată de compania aeriană Air Moldova.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Ce au descoperit vameșii de la Aeroportul Chișinău în valiza unei tinere

Oamenii legii au stabilit că persoanele menționate dețineau vize electronice falsificate. Astfel, la data de 27 noiembrie, aceștia au fost reîntorși în Turcia. Potrivit datelor preliminare, grupul de irakieni intenționau să ajungă în regiunea transnistreană.

Totodată, oamenii legii precizează că pe parcursul aflării cetățenilor Irakului în Aeroportul Internațional Chișinău, aceștia au fost asigurați cu produse alimentare, precum și cu asistență medicală. Caz este investigat de Poliția de Frontieră. 

La fel, pornind de la cadrul normativ național răspunderea pentru aducerea cetățenilor străini în Republica Moldova cu vize false o poartă transportatorul. Autoritățile au pornit un proces contravențional împotriva companiei Air Moldova. Aceasta riscă să fie amendată pentru încălcarea regulilor de transportare în ţară a cetățenilor străini sau apatrizilor.

Fluxul de știri
0