Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Recomandările WADA sunt o încercare de a exclude Rusia din sportul internațional

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaReprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse Maria Zaharova
Reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse Maria Zaharova - Sputnik Moldova
Abonare
Este inadmisibilă politizarea chestiunii cu privire la pretențiile WADA față de Rusia, multă lume încearcă să speculeze pe acest subiect, a declarat reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Se fac încercări de a exclude Rusia din sportul mondial, a declarat reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse Maria Zaharova, comentând ultima tentativă de discreditare a Rusiei.

WADA - Sputnik Moldova
Rusia a avut dreptate. Ce lecție dă WADA prin îndemnul de a pedepsi sportul rusesc

Comitetul de revizuire a conformității (CRC) al WADA a emis luni un șir de recomandări, propunând totodată să i se interzică conducerii Comitetului Olimpic al Rusiei, inclusiv tuturor membrilor comitetului executiv al organizației, să fie prezenți și să participe la marile competiții pe o perioadă de patru ani. Comitetul Internațional Olimpic a publicat ulterior o declarație în care se spune că în raportul Comitetului de revizuire a conformității al WADA nu au fost găsite dovezi ale implicării reprezentanților Comitetului Olimpic al Rusiei în manipularea datelor laboratorului antidoping din Moscova.

„Noi pornim de la inadmisibilitatea politizării acestei chestiuni, și o urmărim pe parcursul mai multor ani. Din păcate, observăm o solidaritate atât de clară, un asemenea lobby care, într-adevăr dorește să profite nu doar de orice fapte, ci de orice pretext, chiar și de orice anti-fapte, pentru a exclude Rusia din marele sport internațional. Observăm o solidaritate între ei și între, cu părere de rău, spațiul informațional internațional, totul este evident”, a declarat Zaharova în cadrul briefingului de joi.

Ea a menționat că este imposibil să nu observi cum tema dopajului, care există în toate țările și cu care toate țările încearcă să lupte, este focalizată exclusiv asupra Rusiei. „Totodată, problemele altor țări, în principiu, nu sunt discutate în general, deși există destule fapte care vorbesc nu doar de existența acestor probleme, ci fapte care vorbesc de nedorința sau neputința, însă în mare parte chiar de dorința de a ascunde aceste probleme”, a subliniat reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse.

„Toate măsurile care trebuie întreprinse la nivel de țară, care constituie pași se trebuie întreprinși, se întreprind”, a adăugat Zaharova.

Fluxul de știri
0