Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pietonii care fac slalom printre mașini, în atenția poliției: Ce pedepse îi pasc - Video

© Sputnik / Miroslav Rotariпешеходный переход trecere de pietoni
пешеходный переход trecere de pietoni - Sputnik Moldova
Abonare
Traversarea neregulamentară a străzilor este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere, anunță Inspectoratul Național de Patrulare. În grabă, foarte mulți pietoni se aventurează să treacă strada prin locuri nepermise.

CHIȘINĂU, 28 nov - Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare anunță că pietonii sunt vinovați de procucerea a 15% dintre accidente rutiere.

Accident în Chișinău - Sputnik Moldova
Accidente
Moarte năprasnică: Pieton omorât de un șofer la Orhei - ce spune Poliția

De la începutul acestui an, în țară s-auprodus 297 de accidente din cauza traversărilor neregulamentare, iar bilanțul este unul sumbru: 46 de morți și 256 de răniți. 

Inspectoratul Național de Patrulare îi îndeamnă pe pietoni să fie prudenți și îi atenționează că atunci când fac slalom printre mașini, pe lângă o amendă, își riscă viața. 

Pentru a-i proteja pe pietoni și șoferi, Inspectoratul Național de Patrulare va intensifica activitățile de disciplinare, iar cei care vor traversa strada neregulamentar vor fi sacționați. Ei vor trebui să plătească amenzi de până la 300 de lei.

”Dragi pietoni, în momentul în care traversați strada neregulamentar, victime deveniți atât voi, cât și șoferii. Nu vă bazați pe reacția conducătorului auto și a frânei automobilului său. De maniera de a traversa și locul pe care îl alegeți pentru asta, depind viețile voastre”, menționează reprezentanții INP într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

 

Poliția susține că pietonii trebuie să fie prudenți mai ales noaptea, când plouă, ninge sau este ceață, deoarece vizibilitatea în aceste condiții este redusă, iar din cauza carosabilului alunecos spațiul necesar pentru frânare crește semnificativ.

Fluxul de știri
0