Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evoluțiile în dosarul transnistrean, analizate de autoritățile din Chișinău și Kiev

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Ucrainei în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, Victor Krijanovski, și însărcinatul cu afaceri ale Ucrainei, Vladimir Boechko.

Premierul Ion Chichu Ион - Sputnik Moldova
Politică
Problema transnistreană, un loc aparte în agenda vizitei premierului moldovean la Moscova
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Evoluțiile în procesul de soluționare a problemei transnistrene au fost analizate, la Chișinău, în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, cu Reprezentantul Special al Ucrainei în cadrul negocierilor pentru reglementarea transnistreană, Victor Krijanovski, și însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Republica Moldova, Vladimir Boechko.

Oficialii au discutat despre posibilele soluții de compromis privind proiectul de protocol al rundei oficiale de negocieri în formatul „5+2” de la Bratislava, care a avut loc în zilele de 9-10 octombrie 2019, ce ar urma să fie semnat în  perioada imediat următoare.

Totodată, părțile au efectuat un schimb de opinii pe marginea proiectului declarației Consiliului Ministerial al OSCE cu privire la negocierile în procesul de reglementare transnistreană în formatul „5+2”.

Fluxul de știri
0