Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii noi despre bărbatul reținut cu focuri de armă la Briceni: Ce a mai făcut anterior

© Photo : Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Era cercetat pentru contrabandă – astfel s-ar explica comportamentul agresiv al unui bărbat din Briceni în raport cu polițiștii de frontieră pe 10 noiembrie, apoi în noaptea spre 27 noiembrie. Respectivul este cercetat acum în patru dosare penale.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Unul dintre cei cinci bărbați din Briceni învinuiți de „ultragierea polițiștilor de frontieră” este cercetat acum în tocmai patru dosare penale, informează Procuratura Generală.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Incident cu focuri de armă la Briceni: Polițiștii au reținut 5 localnici - Foto

Trei dintre dosare vizează conflicte cu polițiștii de frontieră, iar în al patrulea este învinuit de contrabandă cu mărfuri din Cernăuți, Ucraina, în valoare de peste un milion și 850 de mii de lei (1.850.000 lei). 

Este vorba despre bărbatul care se afla la volanul autoturismului pe care polițiștii de frontieră încercau să-l oprească, în noaptea de 26 spre 27 noiembrie, lângă Larga, Briceni, trăgând patru focuri de avertizare în plan vertical.

Potrivit Procuraturii, în acea noapte, în apropierea satului Cotiujeni, Briceni, bărbatul, în stare de ebrietate, „a aplicat intenționat violența”, lovind un ofițer al Poliției de Frontieră cu ușa autoturismului și provocându-i o echimoză.

 „Încercarea de evadare a eșuat atunci când acesta a tamponat poarta unei gospodării din sat, iar după accident, în noaptea zilei de miercuri, 27 noiembrie curent, acesta a picat testul la prezența alcoolului în aerul expirat. Procurorii au dispus reținerea făptașului, astfel încât justiția să fie înfăptuită potrivit legii, iar cauza să poată fi trimisă în judecată”, informează Procuratura Generală.

Maraton în Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii cu burtă devin automat suspecți în vamă: Motivul te va uimi – Video, Foto

Potrivit legii, violența aplicată asupra persoanelor cu funcție de răspundere care se află în misiune este pedepsită cu amendă de până la 67.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

În cazul conducerii în stare de ebrietate, pedeapsa aplicabilă este munca neremunerată în folosul comunităţii, de la 200 până la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Procuratura anunță că va reveni cu detalii, „cu respectarea prezumpției de nevinovăție a persoanelor vizate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale”.

Fluxul de știri
0