Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Impresionant: Iată ce au descoperit vameșii în mașina unui moldovean - Foto

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUVama Sculeni
Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Abonare
Un moldovean a încercat să-i ducă de nas pe vameșii moldoveni - iată ce au descoperit aceștia în automobilul cu care încerca să intre în țară.

CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. O adevărată comoară a fost găsită de vameși în mașina unui moldovean de 38 de ani, care se întorcea din Franța. Acesta avea 361 de monede, emise în secolele XVII-XXI, dar și mai multe cărți în limba franceză, cele mai vechi fiind tipărite în 1704.

Cazul a fost înregistrat la postul de trecere Sculeni, pe sensul de intrare în țară, atunci când, pentru control, s-a prezentat un moldovean care conducea un automobil marca Volkswagen.

Античные монеты - Sputnik Moldova
Societate
FOTO-VIDEO Un moldovean prins la Vamă cu o comoară din aur și argint

După efectuarea controlului detaliat al mijlocului de transport, au fost depistate obiectele nedeclarate.

Potrivit informațiilor preliminare, bunurile au fost aduse din Franța cu autocarul de pe linia internațională Paris-Iași și urmau să ajungă la beneficiarul final în Republica Moldova, conducătorul auto având rolul de a asigura transportarea ilegală a obiectelor peste frontiera vamală.

Bunurile au fost transmise pentru expertiză Muzeului Național de Istorie a Moldovei. În cazul în care va fi stabilit că acestea reprezintă valori culturale, cazul va fi cercetat prin prisma săvârșirii infracțiunii de contrabandă, care se pedepsește cu până la 8 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0