Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

FOTO-VIDEO Un moldovean prins la Vamă cu o comoară din aur și argint

© Photo : сustoms.gov.mdАнтичные монеты
Античные монеты - Sputnik Moldova
Abonare
Un moldovean a fost prins trecând hotarul cu o adevărată comoară în valiză: monede și inele romane și grecești din aur, vase din argint și bronz, icoane și cruci

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 26 de ani, care venea din Turcia, este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă cu obiecte de valoare din patrimoniul cultural-istoric, care, conform estimărilor preliminare, datează din epoca antică.

Икра зернистая - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Caviar și bijuterii de contrabandă, reținute de vameșii de la Rezina

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului al Republicii Moldova, 5.259 de monede grecești și romane, trei inele din metal presupus a fi aur, trei vase din sticlă, două vase confecționate din metale presupuse a fi argint și bronz, 11 vase din ceramică, două icoane, două cruci, o statuetă din marmură și alte obiecte din metal au fost găsite aseară de vameșii de la Leușeni într-o valiză aflată în autocamionul condus de către suspect.

Bărbatul a fost reținut pe un termen de 72 de ore pentru elucidarea altor circumstanțe ale cazului. În cadrul audierilor, acesta a refuzat să ofere detalii referitor la modalitatea de intrare în posesie a bunurilor sau destinația acestora.

Cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, pe cazul dat fiind intentat un dosar penal pentru contrabandă. Potrivit Codului Penal, asemenea infracțiuni sunt pedepsite cu privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani.

© Serviciul Vamal al Republicii Moldova cruce anticariat
cruce anticariat  - Sputnik Moldova
cruce anticariat

Conform procedurii, monedele urmează a fi transmise pentru expertiză Muzeului Național de Istorie a Moldovei, care va stabili proveniența și datarea exactă a obiectelor reținute.

Urmărirea penală este dirijată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0