Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agenda și participanții Primului Forum de Medicină din Transnistria

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaColaboratorii laboratorului din Nanjing, fotografie de arhivă
Colaboratorii laboratorului din Nanjing, fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Forumul organizat de Ministerul Sănătății al regiunii transnistrene se va desfășura cu participarea specialiștilor de talie internațională.

TIRASPOL, 27 nov – Sputnik, Irina Leahova. În Transnistria va avea loc pentru prima dată Forumul Internațional de Medicină. Vor participa reprezentanți ai administrației regiunii, lucrători medicali, organizații neguvernamentale și activiști civici. Orice doritor va putea lua cunoștință de prioritățile domeniului ocrotirii sănătății pentru următorii șapte ani, să adreseze întrebări spicherilor, precum și să facă un șir de investigații medicale.

Agenda Forumului

Forumul va debuta cu o sesiune consacrată Concepției de dezvoltare a asistenței medicale în Transnistria.

Vaccin - Sputnik Moldova
Societate
Al doilea lot de vaccin antigripal a ajuns în Republica Moldova

„Va fi stabilit conținutul direcției principale a Concepției de dezvoltare a asistenței medicale în Transnistria: intensificarea ajutorului medico-sanitar primar, care va permite facilitarea accesibilității și calității asistenței medicale”, menționează Ministerul Sănătății.

În cadrul Forumului se va discuta de asemenea despre asigurarea medicală, medicina gratuită în Transnistria, precum și despre politica de cadre în sistemul de sănătate al regiunii.

Oaspete din Rusia

Două sesiuni tematice vor fi moderate de oaspetele din Federația Rusă - Pavel Brand, neurolog, candidat în științe medicale.

Natalia Gaibu - Sputnik Moldova
Ce mâncăm ca să nu ne îmbolnăvim de diabet: Sfatul medicului endocrinolog

„Spicherul invită doritorii să vină să afle ce însemnă, de fapt, medicina bazată pe dovezi. Totodată, acesta va prezenta un fel de simbioză a erorilor celor care s-au tratat, se tratează sau intenționează să se trateze la un neurolog”, susțin organizatorii.

Vizitatorii Forumului vor avea posibilitatea de a-și verifica gratuit starea sănătății: văzul, pulsul, tensiunea arterială, conținutul de oxigen și nivelul glucozei în sânge, masa corporală.

Primul Forum Internațional de Medicină din Transnistria se va desfășura pe 29 – 30 noiembrie, la Tiraspol. Până la ora actuală s-au înregistrat deja peste 350 de participanți.

Fluxul de știri
0