Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veteranii de război vor primi alocații mai mari - decizia Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a adoptat la ședința de miercuri mai multe inițiative sociale, inclusiv proiectul care prevede majorarea alocațiilor lunare pentru veteranii de război.

CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Peste 20 de mii de veterani de război din țara noastră vor beneficia de alocații lunare mai mari începând cu anul viitor.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Societate
Sute de mii de moldoveni vor primi ajutoare unice de 700 de lei: Cine sunt beneficiarii
Potrivit unei inițiative legislative care a primit avizul Guvernului, alocațiile veteranilor, care în prezent constituie 100 de lei, se vor majora până la 500 de lei, în două etape. Inițial, acestea vor crește de la 100 la 300 de lei, iar ulterior vor fi majorate până la 500 de lei. 

Beneficiari sunt veteranii războiului din Afganistan și participanții la acțiunile de luptă pentru integritatea Republicii Moldova. 

Pentru a acoperi aceste cheltuieli, în proiectul bugetului de stat pentru anul 2020 au fost prevăzute peste 64 de milioane de lei.

În războiul din Afganistan, din perioada 1979-1989, au participat peste 12 mii de moldoveni, dintre care 301 și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, patru au fost dați dispăruți, iar 700 au rămas invalizi pe viață. Mulţi dintre cei care s-au întors pe picioarele lor au rămas cu traumatisme pentru tot restul vieții.

Fluxul de știri
0