Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sute de mii de moldoveni vor primi ajutoare unice de 700 de lei: Cine sunt beneficiarii

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi o inițiativă legislativă care prevede acordarea unor ajutoare unice în valoare de 700 de lei pentru sărbătorile de iarnă.

CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Peste 590 de mii de persoane cu venituri lunare mai mici de 2.000 de lei vor primi ajutoare unice în valoare de 700 de lei de la Guvern pentru sărbătorile de iarnă. Este vorba de peste 403 mii de beneficiari de pensii pentru limita de vârstă, peste 107 mii de beneficiari de pensii de dizabilitate, peste 10 mii de beneficiari de pensii de urmaș, 551 de militari și peste 66 de mii de beneficiari de alocații sociale de stat. 

Работа пенсионного фонда в Калининграде - Sputnik Moldova
Societate
Pensie și alocații sociale pentru moldovenii care muncesc în Grecia

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri. Pentru a acoperi toate aceste cheltuieli, din bugetul de stat au fost alocate peste 417 milioane de lei. 

Achitarea suportului financiar unic va fi efectuată de Casa Naţională de Asigurări Sociale prin intermediul oficiilor poștale din țară. Ajutoarele unice vor putea fi ridicate de către beneficiari până la finele anului 2020, se menționează în proiectul aprobat astăzi de Guvern.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prin acordarea acestui ajutoarelor unice se urmărește sporirea protecției sociale a beneficiarilor de pensii și alocații sociale cu venituri mici. 

Fluxul de știri
0