Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Corneliu Popovici spune cine vor fi secretarii de stat la Ministerul Educației

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre candidaturile la funcțiile de secretar de stat în instituția pe care o conduce.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a declarat că secretarii de stat ai ministerului de resort vor fi numiți la ședința de miercuri a Cabinetului de Miniștri.

Corneliu Popovici - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul Educației: Vor fi sau nu majorate salariile profesorilor în 2020

”Mâine vor fi propuși secretarii de stat pentru domeniul culturii și cel al sportului. Vor fi persoane cu o experiență bogată, capabile să facă reforme. La sport va fi numit președintele unei federații sportive. Nu sunt membri de partid, profesionalismul va fi singurul criteriu de care se va ține cont atunci când vor fi numiți secretarii de stat”, a precizat Corneliu Popovici.

Ministrul Educației a refuzat să spună numele candidaților, menționând că acestea vor deveni cunoscute în cadrul ședinței de mâine a Cabinetului de Miniștri. Corneliu Popovici a mai fost întrebat dacă managerii instituțiilor de învățământ vor fi aleși pe criterii politice. 

”Nu voi insista și nu voi cere nimănui să prezinte carnete de partid. Voi cere performanță și competență. Vom adopta măsuri menite să sporească responsabilitatea directorilor de școală. Ei trebuie să înțeleagă că școlile nu sunt întreprinderi care să le aducă profit. Cu părere de rău, au avut loc astfel de cazuri”, a declarat Corneliu Popovici. 

Ministrul a dat asigurări că în timpul mandatului său nu va fi închisă nicio instituție de învățământ și va insista ca autoritățile publice locale să nu recurgă la astfel de măsuri. Mai mult, Corneliu Popovici ia în calcul posibilitatea de a redeschide unele școli. ”Cel puțin copiii din clasele primare trebuie să învețe în localitățile lor. Ei trebuie să aibă acces la educație în localitățile în care trăiesc”, a menționat ministrul Educației.

Fluxul de știri
0