Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tinerii au ceva de spus: Iată ce au propus în cadrul Conferinței Naționale a Tinerilor

© Sputnik / Miroslav RotariIrina Drăguțanu
Irina Drăguțanu - Sputnik Moldova
Abonare
Peste o sută de tineri din Republica Moldova au participat în cadrul Conferinței naționale "Politici și servicii de tineret pentru fiecare tânăr din Republica Moldova", ediția 2019. Iată cum s-a desfășurat evenimentul.
Tinerii au ceva de spus: Iată ce au propus în cadrul Conferinței Naționale a Tinerilor

Conferința s-a desfășurat în perioada 21-22 noiembrie și a fost organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și UNFPA Moldova.

Potrivit asistentului în comunicare UNFPA Moldova Irina Drăguțanu, pe parcursul celor două zile tinerii au avut oportunitatea să traseze direcțiile de dezvoltare a politicilor și serviciilor de tineret, alături de reprezentanții autorităților publice centrale și locale și responsabilii de domeniul tineret.

"Au fost zile pline de activități în care tinerii au venit cu concluzii și recomandări pe subiectele care îi interesează. Aceste teme vor fi adresate autorităților, instituțiilor de specialitate și vor fi incluse în strategiile și documentele oficiale care vor reglementa politicile de tineret", a declarat pentru Sputnik Irina Drăguțanu.

Conferința Națională a Tinerilor a ajuns la cea de-a doua ediție și reprezintă o platformă interactivă privind facilitarea dialogului între tineri și autoritățile publice.

Evenimentul a fost organizată în contextul Zilelor Naționale a Tineretului, în cadrul Fondului comun pentru dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova al MECC, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0