Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă întrevedere: Ce a discutat președintele Dodon cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон и посол России в республики Олег Васнецов
Президент Молдовы Игорь Додон и посол России в республики Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon și Oleg Vasnețov au avut o întrevedere de lucru la Președinție. Cei doi oficiali au discutat despre relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost primit la Președinție de șeful statului, Igor Dodon. 

”Am discutat despre agenda actuală a parteneriatului strategic moldo-rus, constatând cu satisfacție consolidarea relațiilor comercial-economice și culturale. Am fost unanimi în opinia privind existența unui vast potențial de colaborare în diverse domenii, nevalorificat pe deplin”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul Oleg Vasnețov a apreciat rezultatele obținute de șeful Executivului de la Chișinău în urma vizitei întreprinse în Federația Rusă.

Amintim că săptămâna trecută o delegație moldovenească în frunte cu premierul Ion Chicu a mers la Moscova unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali și cu 

cu președintele Concernului Gazprom, Alexei Miller

Ион Кику  - Sputnik Moldova
Va crește sau nu prețul pentru gazele naturale: Declarația lui Chicu făcută la Moscova

La revenirea în Moldova, Ion Chicu a remarcat că între Guvernele Republicii Moldova și Federației Ruse a lipsit mai mulți ani un dialog sănătos și pragmatic, iar deficitul de comunicare a condus la acumularea mai multor probleme care în împiedică folosirea oportunităților unei colaborări cu un partener economic atât de important.

Chicu a primit asigurări că Guvernul Federației Ruse va sprijini eforturile noului Executiv de la Chișinău de promovare a reformelor. 

Premierul moldovean a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Gazprom privind diminuarea semnificativă a prețului la gazele livrate de la 1 ianuarie 2020.

După ce prețul pentru o mie de metri cubi de gaze a scăzut la 1 octombrie cu 15 dolari, de la 1 ianuarie 2020 acesta va scădea cu încă 50 de dolari și va constitui 172-173 de dolari. 

Mai mult, Ion Chicu a reușit să obțină prelungirea acordului privind exportul produselor moldovenești pe piața rusească fără aplicarea taxelor vamale.

Fluxul de știri
0