Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va crește sau nu prețul pentru gazele naturale: Declarația lui Chicu făcută la Moscova

© Sputnik / Rodion ProcaИон Кику
Ион Кику  - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat după întrevederea cu șeful ”Gazprom” dacă va crește sau nu prețul pentru gazele naturale livrate către Moldova.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Guvernul nu va admite creșterea prețului pentru gazele naturale. Declarația a fostă făcută de premierul Ion Chicu în cadrul întrevederii cu președintele ”Gazprom”, Alexei Miller.

„Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale și vă mulțumim pentru deschiderea în negocierea condițiilor de furnizare”, a declarat Chicu la Moscova.

Miercuri, delegația Republicii Moldova condusă de premierul Ion Chicu efectuează o vizită oficială în Federația Rusă. Aceasta este prima vizită oficială peste hotare a prim-ministrului, de la învestirea Guvernului Chicu de către Parlamentul de la Chișinău.

Ион Кику  - Sputnik Moldova
Politică
Prima vizită a premierului Chicu, la Moscova: Agendă și perspectiva relațiilor moldo-ruse

Premeirul a vizitat oficiul „Gazprom” din Moscova, unde a fost întâmpinat de conducerea corporației în frunte cu președintele Alexei Miller.

Șeful ”Gazprom” l-a felicitat pe premierul Republicii Moldova cu prilejul învestirii în funcție, urându-i cabinetului Chicu atingerea cât mai multor obiective propuse.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat un șir de subiecte, între care livrarea gazelor naturale către consumatorii din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III.

Totodată, Alexei Miller a menționat că în prezent ”Moldovagaz” achită consumul curent în măsură deplină. Președintele ”Gazprom” a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în Moldova, inclusiv prin România și Bulgaria, și a menționat că acestea pot asigura necesitățile naționale.

Aceasta este prima vizită a unui premier moldovean în Rusia din ultimii șapte ani. 

Fluxul de știri
0