Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Experți americani la frontiera Republicii Moldova: Ce vor face aceștia

© Photo : Serviciul VamalVama temporară ”Palanca”
Vama temporară ”Palanca” - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul de Energie al SUA intenționează să ofere asistență tehnică Serviciului Vamal al Republicii Moldova pentru a preveni contrabanda cu substanțe nucleare la hotarul țării noastre.

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. În mai multe puncte de trecere a frontierei Republicii Moldova vor fi instalate echipamente speciale pentru detectarea substanțelor nucleare de contrabandă. 

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova
Politică
Despre ce a discutat premierul cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan - Foto

Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță că proiectul este finanțat de Guvernul SUA, iar de instalarea echipamentelor speciale la hotarul țării noastre vor fi responsabili experții americani. Monitoare pentru detectarea materialelor radioactive și nucleare vor fi montate la posturile vamale Criva, Palanca, Unguri și Costești.

Toate detaliile au fost discutate cu reprezentanții Departamentul pentru Energie al SUA, în cadrul unei ședințe organizate de Serviciul Vamal. De echipamente speciale vor beneficia și echipele mobile ale Serviciului Vamal. 

Experții americani au efectuat vizite la mai multe puncte de trecere a frontierei Republicii Moldova pentru a analiza infrastructura și a evalua oportunitățile de instalare a dispozitivelor speciale. 
Fluxul de știri
0