Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Economia moldovenească – creștere fără dezvoltare: Opinia expertului

CC0 / Pixabay / stevepb / Economie
Economie - Sputnik Moldova
Abonare
Economia moldovenească demonstrează în ultima perioadă o anumită creștere, însă aceasta este asigurată cu precădere de sfera consumului, a declarat în studioul Sputnik expertul în economie Veaceslav Ioniță.

Chișinău, 25 nov – Sputnik. Motorul principal al creșterii economiei moldovenești rămâne consumul, consideră economistul Veaceslav Ioniță. Caracterizând situația din economia moldovenească, expertul a opinat că aceasta reprezintă o ”creștere fără dezvoltare”.

”Bunicul meu avea o expresie – ”iaz de ploaie”. Anume cu asta putem compara creșterea economică din contul consumului. Este ploaie – este și iazul, nu-i ploaie – iazul seacă. Creșterea fără dezvoltare mai poate fi comparată cu niște spice care cresc foarte înalte, dar sunt goale în interior”, a menționat Ioniță.

Valute, salarii, economie - Sputnik Moldova
Banii și economia: La ce se poate aștepta Moldova în anul 2020
Totodată, anul acesta creșterea a fost asigurată și de domeniul construcției care a arătat anumite rezultate.

”Eu mi-aș dori foarte mult ca acele semne de creștere care se observă astăzi să aibă continuare iar economia moldovenească, care încearcă de aproximativ un an și jumătate să iasă din recesiune, să înceapă cu încetul să crească. Aș vrea, dar deocamdată nu văd unde în altă parte, în ce domenii, ar fi acele semne de creștere”, a menționat Ioniță.

Fluxul de știri
0