Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dobânzile bancare ale persoanelor fizice nu vor fi impozitate până în 2021

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul va prelungi cu încă un an termenul în care persoanele fizice vor fi scutite de impozitul pe venit la dobânzile bancare.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Potrivit proiectului Politicii Fiscale și Vamale pentru anul 2020, dobânzile persoanelor fizice nu vor fi impozitate până la 1 ianuarie 2021.

Proiectare, casă, economie, construcţii, investiţii - Sputnik Moldova
Impozitul pe bunurile imobiliare: Modificări importante din 2020

Potrivit actualei redacții a Codului Fiscal, nu se impozitează până la 1 ianuarie 2020 dobânzile persoanelor fizice rezidente, cu excepția celor înregistrate într-o formă de organizare juridică a activității de întreprinzător, de la depozitele bancare; valorile mobiliare corporative sub formă de obligațiuni și valorile mobiliare, care sunt instrumente ale pieței monetare, cum ar fi certificatele bancare de depozit și cambiile bancare; depunerile membrilor pe conturile de economii personale în asociațiile de economii și împrumut ale cetățenilor amplasate pe teritoriul Republicii Moldova.

Bugetele locale, cu bani mai mulți din contul impozitelor colectate>>>

Pentru asigurarea stabilității pieței creditare-bancare Ministerul Finanțelor propune extinderea termenului respectiv până la data de 1 ianuarie 2021 în vederea analizei mai aprofundate a implicărilor ce ar rezulta din implementarea normei date.

”Implementarea acestei prevederi începând cu 1 ianuarie 2020 ar putea avea impact în sensul descurajării economisirii banilor și ar stimula retragerea mijloacelor depozitate de populație la băncile licențiate, fapt care va crea deficiențe în procesul de creditare a economiei naționale”, susțin autorii proiectului Politicii Fiscale și Vamale pentru anul 2020.

Fluxul de știri
0