Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mare sărbătoare în țară: Vezi cine trebuie felicitat

Abonare
De 25 de ani, în ultima duminică a lunii noiembrie, moldovenii au prilejul să se bucure de o sărbătoare în plus.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. De chef și voie bună se bucură astăzi moldovenii care participă la evenimentele dedicate Zilei Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare. În mai multe localități, sărbătoarea a început încă de vineri, când cei care contribuie la dezvoltarea sectorului agricol și-au dat întâlnire pentru a face bilanțul anului ce se va încheia în curând.

Teren agricol - Sputnik Moldova
Agricultura în Moldova: Cum să obții milioane de lei de la stat pentru dezvoltare

Un mesaj de felicitare pentru toți lucrătorii din acest domeniu a adresat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju. Acesta promite că instituția pe care o conduce va întreprinde măsurile necesare pentru modernizarea sectorului.

„Dezvoltarea agriculturii din țara noastră este prioritară. Vă asigur că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului face tot posibilul ca obiectivele din sectorul agroalimentar să fie realizate pe deplin, pentru a moderniza sectorul, a implementa tehnologii avansate și a iniția noi proiecte și afaceri în agricultură”, a scris Ion Perju pe o rețea de socializare.

Valeriu Bulgari: Agricultura performantă poate fi o premisă pentru combaterea sărăciei>>>

Nu i-a trecut cu vederea pe agricultori nici șeful statului. Tot pe pagina sa de Facebook, președintele le-a mulțumit lucrătorilor din domeniul agriculturii și i-a asigurat că va depune efort pentru a perfecționa și racorda legislația din domeniul agricol la standardele internaționale.

„Este primordială, în context, și mai întâi de toate, modernizarea cadrului normativ național în ce privește politicile de protecție a solului, de utilizare a tehnologiilor avansate, sporirii competitivității și productivității sectorului”, a scris Dodon.

Ziua Lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare este sărbătorită în fiecare an în ultima duminică a lunii noiembrie. Sărbătoarea a fost instituită în 1994.

Fluxul de știri
0