Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turul doi al alegerilor prezidenţiale în România - când se închid secţiile de vot

© REUTERS / INQUAM PHOTOS / Octav GaneaRomania Alegeri prezidențiale 2019
Romania Alegeri prezidențiale 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi în România se desfăşoară al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România, la care concurează doi candidaţi care au acumulat cel mai mare număr de voturi în turul întâi: Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă.

CHIŞINĂU, 24 nov - Sputnik. Secţiile de votare din România s-au deschis duminică la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00. În diasporă votarea a început vineri, iar astăzi este a treia zi de vot.

Alegeri prezidențiale în România - Sputnik Moldova
Rezultate finale la alegerile prezidențiale din România - Surprize în Republica Moldova

În ţară sunt aşteptaţi la urnele de vot 18.217.411 de români, la 18.748 de secţii de votare, potrivit Autorităţii Electorale române.

Alegătorii din ţară votează cu un act de identitate valabil, emis de statul român: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar.

Doar cetăţenii români cu domiciliul în străinătate. dar care votează în România, pot folosi paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar.

Votarea poate fi prelungită pentru alegătorii care se află în sediul secţiei de votare la ora 21,00, precum şi pentru cei îşi aşteaptă rândul în afara acestuia.

Fluxul de știri
0