Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezultate finale la alegerile prezidențiale din România - Surprize în Republica Moldova

© AP Photo / Andreea AlexandruAlegeri prezidențiale în România
Alegeri prezidențiale în România - Sputnik Moldova
Abonare
Voturile din Republica Moldova s-au dus, în marea lor majoritate, către Klaus Iohannis. Theodor Paleologu a obținut însă un surprinzător loc doi în opțiunile de vot ale cetățenilor români din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Klaus Iohannis a fost preferatul majorității alegătorilor români care s-au prezentat la cele 37 de secții de votare deschise în Republica Moldova în cadrul alegerilor prezidențiale, numărul total de voturi fiind de 43.171.

Alegeri prezidențiale România 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Alegerile prezidențiale în România: Prezență la vot în Chișinău

Klaus Iohannis a fost votat de peste 76% dintre cetățenii români care au votat în Republica Moldova, obținând 33.262 de voturi. Surpriza o constituie locul doi obținut de candidatul PMP Theodor Paleologu, care a fost preferat de 9% din alegători, cu 3.923 voturi.

Candidatul USR-PLUS a fost al treilea în preferințele din Republica Moldova, obținând 3.233 voturi, adică 7,4%. Fostul premier Viorica Dăncilă a fost preferată de doar 2,5% din alegătorii din Republica Moldova (1.073 voturi).

Pe locul cinci s-a clasat Mircea Diaconu cu 536 de voturi.

Fluxul de știri
0