Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Târg al universităților rusești la Comrat pentru absolvenții din Găgăuzia

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaStudenți, ore, universitate
Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Abonare
Absolvenții școlilor din Găgăuzia au fost invitați să-și continue studiile, în mod gratuit, la zece instituții de învățământ universitar de top din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. La Comrat a avut loc un târg educațional al universităților ruse. Absolvenții școlilor din UTA Găgăuzia au fost invitați să-și continue studiile în instituțiile de învățământ din Federația Rusă. Aceștia vor putea beneficia de studii gratuite în cadrul a zece universități de top.

Studenți - Sputnik Moldova
Societate
Va crește oare cota în universitățile din Federația Rusă pentru cetățenii Moldovei

În cadrul iarmarocului, reprezentanții Rossotrudnichestvo din Moldova le-au oferit elevilor claselor absolvente informații despre oportunitățile educaționale din instituțiile de învățământ din Moscova, Nijni Novgorod și regiunile Tiumen.

Este vorba de: „Academia Rusă a Economiei Naționale și Administrației Publice” pe lângă președintele Federației Ruse; „Institutul de Tehnologie Electronică” din Moscova; „Universitatea Tehnică de Stat R.E. Alexeieva” din Nijni Novgorod; „Universitatea Națională de Cercetare N.I. Lobacevschi” din Nijni Novgorod; „Universitatea lingvistică de stat N.A. Dobroliubov” din Nijni Novgorod; „Universitatea de Stat” din Mari El și altele.

 

Potrivit Direcției Generale Educație a Găgăuziei, în acest an 46 de absolvenți au fost admiși în universități din Rusia, ceea ce reprezintă aproximativ zece la sută dintre absolvenți.

Va crește oare cota în universitățile din Federația Rusă pentru cetățenii Moldovei>>>

În total, în 2019, 467 de elevi au absolvit liceele din Autonomie și au promovat cu succes examenul de bacalaureat.

Fluxul de știri
0