Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri prezidenţiale în România: Prezenţa la vot în Republica Moldova

© AP Photo / Vadim GhirdaAlegeri prezidențiale în România, turul 2
Alegeri prezidențiale în România, turul 2 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Numărul alegătorilor din diaspora a depășit 800.000, ceea ce reprezintă un record absolut pentru votul din diaspora în alegerile din România de până acum.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnik. Prezenţă record la vot şi în Republica Moldova. Până la ora 18:00,  48.015 persoane au votat la secţiile deschise în Republica Moldova în cadrul alegerilor prezidenţiale din România.

Romania Alegeri prezidențiale 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Turul doi al alegerilor prezidenţiale în România - când se închid secţiile de vot

Cifra este semnificativ mai mare decât în primul tur al scrutinului prezidenţial, când au votat în jur de 43 de mii de alegători.

Potrivit datelor oficiale oferite de Biroul Electoral Central din România, până la ora 18.00, în diaspora au votat 814.606 alegători în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. În primul tur, la aceeași oră, au votat 585.110 de români din străinătate, diferența fiind așadar de peste 200.000 de voturi. În acest ritm, există posibilitatea ca numărul alegătorilor din străinătate să se apropie de un milion, ceea ce va însemna circa 10 la sută din numărul total al alegătorilor prezenți la urne.

După primul tur de scrutin, care a avut loc în perioada 8-10 noiembrie în diaspora și pe 10 noiembrie în secţiile de votare din România, Klaus Iohannis a obţinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dăncilă - 22,26%.

Fluxul de știri
0