Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ger de crapă pietrele: Iarnă adevărată la sfârșit de noiembrie

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaМороз
Мороз - Sputnik Moldova
Abonare
Temperaturi de până la minus 9 grade Celsius pe timp de noapte și nu mai mult de+2 grade ziua – aceasta este prognoza meteorologilor pentru zilele de week-end.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Toamna aceasta ne-a tot alintat cu temperaturi plăcute, astfel că schimbarea bruscă a vremii ne-a cam luat prin surprindere.

Viscol - Sputnik Moldova
Drumuri înzăpezite în nordul țării: Șoferii au fost puși la grea încercare - Video

Vremea s-a răcit considerabil în ultimele zile – temperaturile nocturne au coborât până la minus 9 grade Celsius în nordul țării și până la minus 7 în sud.

Nici ziua de sâmbătă nu va fi mai plăcută. În nordul țării se vor înregistra valori de -3..0 grade, iar în centrul țării nu vor fi mai mult de -2..+1. Cerul va fi acoperit de nori, vântul va avea o viteză de 3-8 m/s. Presiunea atmosferică va fi înaltă.

Noaptea de sâmbătă spre duminică va fi la fel de geroasă. Nu se vor modifica duminică nici temperaturile diurne. Precipitaţii nu sunt prognozate, iar soarele se va arăta de după nori.

Se pare totuşi că iarna nu se instalează definitiv iar vremea ne mai pregăteşte o surpriză. De săptămâna viitoare temperaturile vor începe să crească treptat, iar sfârşitul ultimei luni de toamnă ne va aduce iarăşi temperaturi de până 15 grade Celsius în timpul zilei. Nocturnele vor urca până la +5..+7 grade.

Fluxul de știri
0