Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Creșă gratuită la Chișinău: Iată cine pot fi beneficiarii

© Sputnik / Miroslav RotariMarina Pintilei și Livia Marginean
Marina Pintilei și Livia Marginean - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 15 noiembrie a fost lansat un nou serviciu social "Secția de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de patru luni-trei ani".
Creșă gratuită la Chișinău: Iată cine pot fi beneficiarii

Beneficiari ai serviciului sunt persoanele care au copii mici cu vârsta între 4 luni și 3 ani, care au viza de reședință în raioanele Republicii Moldova și se află temporar în Chișinău. Acesta este un serviciu gratuit și se află în incinta Centrului de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă din sectorul Botanica al Capitalei.

Potrivit managerului de programe la CCF Moldova, Livia Mărgineanu, beneficiari ai serviciului social de zi pot fi mamele minore, victimele abuzului sau violenței în familie.

"Din 2015 până în prezent, am sesizat că există mame din mediul rural care vin la Chișinău, există femei - victime a abuzului, mămici minore care nu au susținerea persoanelor din jur. Adesea, autoritățile separau acești copii de părinți, pe când acești micuții ar putea fi alături de adulți dacă autoritățile le-ar oferi aceste servicii", a declarat pentru Sputnik, Livia Mărgineanu.

Детский сад - Sputnik Moldova
Unde puteți da copiii la grădiniță în Chișinău, începând cu această toamnă
Copiii vor putea rămâne la centru în grija angajaților serviciului social începând cu orele 8:00 și până la 18:00, timp în care persoanele în grija cărora se află copiii pot merge la muncă.

"Grație acestui serviciu, mamele vor reuși să se angajeze la serviciu. Multe mamei sunt minore și lasă studiile pentru că nu au cu cine lăsa copiii. Acest serviciu vine să sprijine și să-i ajute pe cei care se află în situații de risc", a subliniat asistentul social Marina Pintilei.

Serviciul este finanțat din bugetul de stat, cu scopul de a preveni separarea copilului de familie. Capacitatea creșei sociale este 12 locuri. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0