Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu își dorește un nou acord de finanțare cu BERD

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu, în discuții cu Suma Chakrabarti, președintele BERD
Ion Chicu, în discuții cu Suma Chakrabarti, președintele BERD - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Moldovei a propus la întâlnirea cu președintele BERD inițierea negocierilor pentru semnarea unui nou acord de finanțare.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Republica Moldova contează în continuare pe sprijinul BERD în implementarea proiectele majore menite să crească standardele de viață a cetățenilor țării. Declarația a fost făcută în cadrul unei ședințe a premierului Ion Chicu cu președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare Suma Chakrabarti, comunică serviciul de presă al Guvernului.

„Contăm pe sprijinul continuu al BERD, în calitate de unul din principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova, pentru implementarea proiectelor menite să ridice standardele de viață în Republica Moldova, prin implementarea acestora în diverse domenii, precum securitatea energetică, dezvoltarea sectorului privat și a celui bancar, dar și implementarea sistemului electronic de achiziții publice”, a menționat Chicu.

Ион Кику и Сергей Румас - Sputnik Moldova
Politică
Mai multe mărfuri moldovenești în Belarus: Discuții între premierii celor două țări
Prim-ministrul și-a exprimat interesul pentru dezvoltarea continuă a parteneriatului strategic cu BERD. În context, Ion Chicu a propus inițierea negocierilor pentru semnarea unui nou acord de finanțare pentru continuarea  implementării Programului în sectorul drumurilor, din anul 2022.

Totodată, șeful Guvernului a subliniat că Republica Moldova va aprecia suportul pentru asistența tehnică în implementarea procesului de restructurare a întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”.

Ion Chicu participă la Forumul Investițional BERD, organizat cu ocazia aniversării a 10 ani a inițiativei Parteneriatului Estic, care se desfășoară la Londra.

În capitala Britanică, premierul moldovean s-a întâlnit deja cu omologii săi din Azerbaidjan, Ucraina și Belarus.

Fluxul de știri
0