Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultatele vizitei Zinaidei Greceanîi la Sankt Petersburg - detalii

Abonare
O delegație parlamentară, condusă de Zinaida Greceanîi, a participat la cea de-a 50-a ședință aniversară a Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI).

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, a participat la cea de-a 50-a ședință aniversară a Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI) care se desfășoară la Sankt Petersburg, în Palatul Taurida.

În discursul rostit la ședință, oficialul a salutat participanții la eveniment, menționând că Comunitatea Statelor Independente este una dintre cel mai durabil și de succes proiect de integrare în spațiul post-sovietic.

”Referindu-mă la situația din țara noastră, am menționat că după învestirea noului Guvern, Republica Moldova a revenit în cadrul politicii pragmatice, prognozabile, orientate spre rezultat. Suntem interesați într-o colaborare mai activă atât în CSI, cât și în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice, unde țara noastră are statut de observator din 2018”, a scris Greceanîi pe Facebook. 

Președintele Parlamentului a precizat că vede un mare potențial în dezvoltarea cooperării industriale interne, a legăturilor tehnologice, în implementarea proiectelor comune ale țărilor CSI în diferite domenii. La fel a spus că Moldova are voință politică deplină și disponibilitatea de a merge în această direcție, menținând angajamentul și obligațiile în cadrul tuturor acordurilor internaționale adoptate anterior de țara noastră.

”Am subliniat că toate ramurile puterii sunt sincronizate și lucrează în unison prezentând garanții tuturor proiectelor investiționale. Există un mare potențial în dezvoltarea unor proiecte comune în diferite domenii.Protejarea investițiilor, previzibilitatea, deschiderea noului Guvern, iată ce poate la această oră propune Moldova partenerilor externi și prietenilor din CSI”, a mai scris Zinaida Grecianîi.

După finalizarea celei de-a 50-a ședințe aniversare a Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale CSI care se desfășoară la Sankt Petersburg, Zinaida Grecianîia participat la conferința de presă de totalizare. A anunțat că Republica Moldova se întoarce plenar în Comunitatea Statelor Independente.

”Prioritatea noastră este atragerea investițiilor, dezvoltarea economiei și protecția socială a oamenilor. Am subliniat condițiile bune pe care statul nostru le oferă investitorilor, inclusiv acces la două importante pieți cum este cea a UE și CSI, precum și un cadru legislativ foarte atractiv. În acest context, m-am referit la necesitatea protecției sociale reciproce a oamenilor și am salutat adoptarea legilor model în cadrul AI CSI, a mai precizat oficialul. 

În încheiere, Zinaida Grecianîi a precizat că popoarele noastre au nevoie să conlucreze și să comunice în continuare pentru că sunt legate de o prietenie seculară și o istorie comună, iar CSI este platforma care le oferă această posibilitate.

Fluxul de știri
0